Het verhaal van Cornelissen Installatietechniek illustreert de kracht van gerichte arbeidsmarktcommunicatie in de installatietechniek. In een krappe markt wist Cornelissen, door te focussen op de unieke balans tussen werk en privé binnen hun bedrijf, 24 sollicitaties te genereren in 1,5 maand. Na zorgvuldige selectie werden een koelmonteur, loodgieter en werkvoorbereider aangenomen.


Het verhaal van Cornelissen Installatietechniek onderstreept de kracht van arbeidsmarktcommunicatie in de installatietechniek. De uitdaging? Een krappe arbeidsmarkt met een tekort aan gekwalificeerd personeel. De oplossing? Doeltreffende arbeidsmarktcommunicatie, gericht op de unieke drijfveren en wensen van de doelgroep.

Eigenaar Daan Cornelissen stond voor een schijnbaar onoverkomelijke uitdaging. Ondanks een bloeiende orderportefeuille, had hij een dringend tekort aan personeel. Maar door een grondige analyse van zijn bestaande team en hun motivaties, kwam er een belangrijk inzicht naar voren. Bij Cornelissen Installatietechniek wordt sterk rekening gehouden met de werk-privé balans van de medewerkers. Een kenmerk dat het bedrijf onderscheidt in de sector en een troef die potentieel aantrekkelijk is voor sollicitanten.

En zo werd de basis gelegd voor een krachtige arbeidsmarktcommunicatiestrategie. We benadrukten de sterke punten van Cornelissen Installatietechniek: de uitstekende werkuren en het begrip voor de persoonlijke situatie van de medewerkers. Deze boodschap resoneerde met de doelgroep en al snel stroomden de sollicitaties binnen.

Binnen 1,5 maand ontving Cornelissen Installatietechniek 24 sollicitaties. Dankzij een snelle en attente opvolging, kregen 7 kandidaten een gesprek en 5 een aanbod. Uiteindelijk zijn er 3 nieuwe collega’s aangenomen: een koelmonteur, loodgieter en werkvoorbereider. Deze resultaten bevestigen het belang van een sterke arbeidsmarktcommunicatie in de installatietechniek.

Het succesverhaal van Cornelissen Installatietechniek illustreert hoe arbeidsmarktcommunicatie kan fungeren als een krachtige tool om de juiste professionals aan te trekken. Met de juiste boodschap, gericht op de specifieke behoeften en wensen van de doelgroep, kan zelfs in een krappe arbeidsmarkt succes worden behaald. Dit voorbeeld toont aan dat er volop kansen zijn in de installatietechniek voor zowel werkgevers als werknemers, mits de arbeidsmarktcommunicatie zorgvuldig wordt ingezet.

Door deze aanpak heeft Cornelissen Installatietechniek niet alleen zijn personeelstekort opgelost, maar ook een belangrijke stap gezet naar verdere groei en professionalisering van het bedrijf. Een inspirerend verhaal voor andere bedrijven in de installatietechniek, en een duidelijk bewijs van de kracht van doelgerichte arbeidsmarktcommunicatie.

24

Sollicitaties

1,5

Maand looptijd

3

Collega's aangenomen

Bekijk ook deze succescases

Ik heb toffe projecten gedaan bij onder andere AVR, 4PET Recycling, EWS, HIAB, Puur Opleiding & Automatisering en De Oliebron. Allemaal komt het op hetzelfde neer: de doelgroep bereiken én overtuigen met behulp van werken-bij sites, video, teksten en online recruitment marketing.