Werken bij Stadler betekent werken bij een gezond, stabiel en groeiend bedrijf. Stadler onderhoudt treinen voor klanten die regionaal vervoer verzorgen. Zij hebben langdurige contracten met hun klanten en dat betekent werkzekerheid tot zeker 2035. Ik ben ingeschakeld als interim specialist om tientallen monteurs aan te trekken door middel van inbound recruitment.


51 treinen staan op het punt om een midlife refurbishment te ondergaan. Dit is een aanzienlijke taak voor de nieuw opgezette afdeling bij Stadler Nederland in Venlo. Voor dit project, dat ze Refit hebben gedoopt, zijn ze op zoek naar een teamleider, assemblage- en mechanische assemblagemonteurs, én een test engineer. Deze vacatures zijn allemaal technisch van aard, en dat was voor Stadler reden genoeg om mij te benaderen.

Stadler heeft voor de nieuwe onderhoudstak een nieuwe locatie in Venlo aangekocht, waar het werk zal worden uitgevoerd. Het is van cruciaal belang om binnen een korte periode monteurs te vinden die dit werk willen en kunnen uitvoeren.

In samenwerking met de online marketeer, met wie ik nauw samenwerk, bedachten we verschillende campagnes. Elke doelgroep heeft andere drijfveren en moet op een andere manier worden aangesproken. De functie van teamleider verschilt bijvoorbeeld aanzienlijk van wat een test engineer doet. Daarom besloten we meerdere kleine campagnes op te zetten om elke doelgroep specifiek naar de relevante vacaturepagina te leiden. Het resultaat was positief: er werden 22 technische medewerkers aangenomen.

 

€ 118.000

Bespaard

€ 3,761,-

Costs per hire

22

Hires

Door mijn sollicitatie bij Stadler werd ik al snel geattendeerd op de site www.werkenbijstadler.nl. Een recruitmentwebsite die je als organisatie helpt om op een snelle en professionele manier technische vacatures onder de aandacht te brengen bij de juiste doelgroep. Wat een gaaf instrument om je als werkgever onderscheidend te profileren! En na mijn kennismaking met Robert - de bedenker en uitvoerder hiervan - kan ik niet anders dan enthousiast zijn over de manier waarop hij ons helpt om lastige technische functies snel en kwalitatief goed in te vullen. Robert is communicatief sterk op alle niveaus, denkt (creatief) mee, adviseert, ondersteunt, volgt op en is een leuke sparringpartner met de nodige dosis humor. De samenwerking is erg prettig en informeel en ik kan niet anders dan Robert aanbevelen!

Karin Renkema, HR Manager bij Stadler Service Nederland

Bekijk ook deze succescases

Ik heb toffe projecten gedaan bij onder andere AVR, 4PET Recycling, EWS, HIAB, Puur Opleiding & Automatisering en De Oliebron. Allemaal komt het op hetzelfde neer: de doelgroep bereiken én overtuigen met behulp van werken-bij sites, video, teksten en online recruitment marketing.