Wat doet een online recruitmentspecialist eigenlijk?

Een online recruitment specialist is iemand die zich bezighoudt met het gebruik van digitale middelen en technologieƫn om kandidaten te werven en te selecteren. Een gevarieerde baan waarbij je contact hebt met veel verschillende stakeholders.

 1. Ontwikkelen en implementeren van online recruitmentstrategieƫn: Dit kan inhouden het gebruik van social media, vacaturebanken, en andere digitale platforms om kandidaten te vinden.
 2. Beheren van de online aanwezigheid van het bedrijf: Dit kan inhouden het bijhouden van de website van het bedrijf, het posten van vacatures op social media en het bijwerken van de bedrijfsprofielen op professionele netwerken.
 3. Analyseren van data: Dit kan inhouden het analyseren van gegevens over kandidaten, zoekopdrachten en websiteverkeer om de effectiviteit van de online recruitmentstrategieƫn te meten.
 4. Ontwerpen en uitvoeren van campagnes: Dit kan inhouden het ontwerpen van gerichte campagnes om specifieke groepen kandidaten te bereiken, zoals bijvoorbeeld diverse groepen of specifieke doelgroepen.
 5. Beheren van de selectieprocedure: Dit kan inhouden het beoordelen van cv’s, het uitvoeren van telefonische screenings en het plannen van gesprekken.
 6. Onderhouden van relaties met externe partijen: Dit kan inhouden het onderhouden van relaties met vacaturebanken, headhunters en andere externe partijen die kandidaten leveren.
 7. Ontwikkelen van nieuwe technologieƫn en methoden: Dit kan inhouden het onderzoeken van nieuwe technologieƫn en methoden die kunnen worden gebruikt om de online recruitment te verbeteren.
 8. Realiseren van vacaturevideo’s en adviseren over de inzet van die video’s.

Een online recruitment specialist kan werken bij een breed scala aan organisaties, zoals:

 1. Bedrijven: Veel bedrijven hebben een afdeling voor personeelszaken of recruitment die verantwoordelijk is voor het werven en selecteren van nieuwe medewerkers. Een online recruitment specialist kan hier werken om digitale methoden te implementeren en te verbeteren.
 2. Recruitment- en wervingsbureaus: Een online recruitment specialist kan werken bij een bureau dat zich richt op het werven van kandidaten voor opdrachtgevers. Hier kan hij zich richten op het gebruik van digitale methoden om kandidaten te vinden.
 3. Online vacaturebanken: Een online recruitment specialist kan werken bij een vacaturebank die zich richt op het plaatsen van vacatures en het matchen van kandidaten met opdrachtgevers. Hier kan hij zich richten op het ontwikkelen van technologieƫn om de zoek- en selectieprocedure te verbeteren.
 4. Non-profitorganisaties: Een online recruitment specialist kan ook werken bij non-profitorganisaties, zoals bijvoorbeeld een organisatie die zich richt op het werven van vrijwilligers.
 5. Overheid: Een online recruitment specialist kan ook werken bij de overheid, zoals bijvoorbeeld een overheidsinstantie.

Ga jij aan de slag als online recruitment specialist? Succes!

Wanneer je vragen hebt, dan mag je mij altijd benaderen via het onderstaande formulier.