Eco Worldwide Solutions

EWS zoekt regelmatig gasmeetkundigen, gassingsleiders en ongediertebestrijders. Maarja, hoe kom je nou aan deze mensen? Headhunten is lastig en EWS wilde deze uitdaging eens radicaal anders aanpakken. Er ging een wereld voor hen open, met inbound recruitment.


Eco Worldwide Solutions, kortweg de EWS Group, is momenteel lekker aan het groeien, net zoals veel andere Nederlandse bedrijven. Het bedrijf, met het hoofdkantoor in Werkendam, telt wereldwijd inmiddels zo’n 180 medewerkers. EWS houdt zich voornamelijk bezig met ongediertebestrijding, gasmeten en fumigatie. Dit is een groeiende business. Niet alleen in Nederland, maar in heel veel landen. Groeien is voor ondernemers prachtig, maar het kan ook een keerzijde hebben. Als je niet genoeg nieuwe medewerkers kunt vinden, dan hebben de huidige medewerkers meer werk te verrichten. En dat zorgt weer voor stress en een hogere werkdruk. Dat wil je natuurlijk niet!

Eigen kracht benadrukken

Intermediairs konden niet zoveel meer leveren. Dus EWS zocht naar andere mogelijkheden. Ze wilden de intrinsieke motivatie van een latent werkzoekende te triggeren en hen doen overstappen van baan naar EWS. Een succes, want het leidde ertoe dat ze meer dan 250 sollicitaties ontvingen binnen 6 weken, voor uiteenlopende functies. Het magische woord is hier, net zoals bij mijn andere cases: inbound recruitment (inbound marketing). Er werden mensen bereikt en overtuigd die nu bij de buurman van EWS werkten en dachten: “Hmm, dat EWS, daar zou ik wel voor willen werken. Ik ga maar eens reageren.”

Naar de vacaturesite van EWS

Wat er werd gedaan?

Er werd eerst uitgebreid met verschillende doelgroepen gesproken. Aan de hand daarvan werden er unieke video’s en teksten gerealiseerd. Het doel: iemand anders een kijkje in de keuken bieden en hen overtuigen om te reageren. Tijd investeren voor gesprekken met de doelgroepen is superbelangrijk. Met deze waardevolle input kun je namelijk sneller de onderstaande zaken realiseren:

  • Een wervende vacaturetekst
  • Doelgroeponderzoek
  • Markt- en concurrentieonderzoeken
  • Vacaturevideo
  • Werkenbij-site (tone-of-voice van standaardteksten)
  • Websiteteksten
  • Wervende advertentieteksten

Door de bovenstaande zaken goed uit te voeren, kwamen de juiste sollicitanten weer op de stoep te staan. EWS voelde geen druk meer op dit vlak. Daarnaast werven ze momenteel stukken goedkoper nieuwe medewerkers.

256

Sollicitanten

6 weken

Looptijd

8

Nieuwe collega's

Op het moment dat we intern vast liepen met het vinden van nieuw personeel kwamen Robert en zijn team in beeld. Met zijn “no-nonsense” benadering en frisse blik op de recruiteringsmarkt hebben we onze website www.werkenbijews.nl gemaakt. Vooral de vacaturefilmpjes van ons eigen personeel zijn heel aansprekend. We zijn nu 5 maanden live en ontvangen veel reacties, de campagne’s achter de vacatures werken uitstekend. We zijn zo in staat geweest om inmiddels 8 vacatures te vervullen. Robert beheert nog onze website, de communicatie verloopt prettig, er wordt snel geschakeld. Op alle fronten is de samenwerking een succes!

Petra Visser, HR Adviseur | EWS

Bekijk ook deze succescases

Ik heb toffe projecten gedaan bij onder andere AVR, 4PET Recycling, EWS, HIAB, Puur Opleiding & Automatisering en De Oliebron. Allemaal komt het op hetzelfde neer: de doelgroep bereiken én overtuigen met behulp van werken-bij sites, video, teksten en online recruitment marketing.