4PET Recycling bouwde een nieuwe fabriek voor de recycling van bakjes.

Voor deze nieuwe fabriek zocht 4PET 35 nieuwe collega’s. Dit waren productie-assistenten, procesoperators, extruder operators, monteurs, een engineer en een logistiek medewerker.


4PET bouwde in 2018 een nieuwe fabriek in Duiven voor de recycling van bakjes

Voor deze nieuwe fabriek zocht 4PET Recycling 35 nieuwe collega’s. Dit waren productie-assistenten, procesoperatorsextruder operators, monteurs, een engineer en een logistiek medewerker.

Halverwege 2017 spraken Beau Janssen en ik al met elkaar over deze enorme uitdaging. 35 nieuwe techneuten zoeken doe je niet zomaar! Dat moet je goed aanpakken met de krapte op de arbeidsmarkt. Ik werkte toen nog als adviseur online recruitment bij Signum Marketing. Vanuit Signum realiseerden we een website, maar daaraan vooraf gingen talloze onderzoeken. Een mooie website is namelijk top, maar als niemand die website gaat vinden dan heb je er ook niets aan.

Ik voerde uitgebreide intakegesprekken met 4PET om precies te achterhalen welke cv’s zij nu precies in de mailbox wilde ontvangen. We kropen in de huid van de diverse doelgroepen en vanaf 20 december 2017 kon iedere relevante techneut 4PET makkelijk online vinden. Zeer belangrijk was hierbij dat we iedere doelgroep op een andere manier aanspraken. Een zeer belangrijk gegeven, want vaak zijn technische bedrijven met hun vacatures slecht te vinden en is het alleen maar zenden.

Geslaagd was de campagne zeker

Geslaagd was de campagne zeker. Binnen 3 maanden solliciteerden er meer dan 400 techneuten en werden er 28 nieuwe collega’s aangenomen door marketingcampagnes. Zoveel sollicitanten hadden ze bij 4PET niet verwacht. Als HR Manager heb je meer op je bordje dan het rekruteren van nieuwe medewerkers. Eind februari 2018 was de druk op recruitment zeer groot geworden. Sommige sollicitanten hadden al té lang niets gehoord. Genoeg reden voor Beau om mij in te schakelen als interim corporate recruiter toen ze hoorden dat ik als zelfstandige begon.

3 maanden

Looptijd

400

Sollicitaties

28

Nieuwe collega's

Robert was vanuit zijn rol als marketingadviseur (loondienst) al betrokken bij de bouw van werkenbij4pet.nl. Zijn kennis van inbound recruitment in combinatie met alle technische kennis is voor ons zo’n enorm succes, dat we Robert direct inhuurden toen we hoorden dat hij als interim corporate recruiter aan de slag ging.

Beau Janssen, HR Manager | 4PET Recycling

Bekijk ook deze succescases

Ik heb toffe projecten gedaan bij onder andere AVR, 4PET Recycling, EWS, HIAB, Puur Opleiding & Automatisering en De Oliebron. Allemaal komt het op hetzelfde neer: de doelgroep bereiken én overtuigen met behulp van werken-bij sites, video, teksten en online recruitment marketing.